Det är inte alla som förstår vad som verkligen menas med odds, trots att det faktiskt är väldigt lätt. Det är dock grundläggande att förstå vad odds är och hur de fungerar för att du ska kunna bli framgångsrik inom bettingvärlden. Här får du en kort förklaring på vad odds är och vad som är bra att tänka på när du spelar med odds.

Höga och låga odds

Odds handlar om hur stor din utbetalning blir ifall det blir ett visst utfall, exempelvis ifall ett fotbollslag vinner mot ett annat. Ifall oddsen är 3,00 på att Real Madrid ska vinna och de lyckas vinna så kommer din utbetalning att bli 3x dina satsade pengar. Ett högt odds (exempelvis 12,00) betyder att sannolikheten för att det ska bli utfallet är mycket lågt. Du får alltså mer pengar ifall det inte är särskilt troligt att ett visst lag ska vinna men att du ändå väljer att satsa på det. Det kalls för en högoddsare. Det ska ju löna sig att våga satsa även på det laget som inte är lika troliga att vinna.

Säkra pengar eller höga vinster?

Du kan välja lite mellan ifall du gillar att vinna riktigt mycket när du väl vinner och vinna betydligt mer sällan eller att vinna oftare och då inte vinna särskilt mycket pengar. Om du vill spela mer säkert så ska du välja ett säkert utfall, som ofta då har låga odds. Om du vill ha chansen att kamma hem en ordentlig vinst, men med risken att det inte kommer hända, så ska du välja ett osäkert utfall som ofta har höga odds. Det är alltså en smakfråga. Sen handlar det också om att du ska välja det alternativet som du tycker har högst odds sett till chansen att det utfallet kommer förverkligas. Det kan handla om att du tycker att den som satt oddsen gjort ett misstag och därför väljer ett särskilt utfall.